Aktuális - Tamási Waldorf Óvoda
2020.04.28.

2020 április: Waldorf ovi karanténban


A Tamási Waldorf Alapítványi Óvoda is megpróbált alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez.

A Tamási Waldorf Alapítványi Óvoda is megpróbált alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez. Már az első héten a családok írásban, nyomtatott formában megkapták az óvoda heti és napi ritmusának oktatási, nevelési feladatait. Minden gyermek számára összekészítettünk egy kreatív csomagot, mely tartalmazta a művészeti tevékenységek eszközeit, a heti étkezési gabona ajánlásait, valamint a napi vers, ének, mondóka szöveges listáit az ünnepkörnek megfelelő mesét, és a minden nap elhangzó imát.

Folyamatos a napi kapcsolattartás, visszajelzéseket kapunk a családok részéről a nap és hét ritmusának elvégzett feladatairól a fotókat, videókat.

Kapcsolódó képek a galériában!

Az aktuális, következő heti faladatok kiküldése folyamatos. A tavaszi szünetet megkapták a családok.

Nagyon jó érzés, hogyha digitális formában is, de az óvodai munka nem szűnik meg, s melyben a szülők és testvérek, aktívan és felelősségteljesen részt vállalnak, amit nagyon köszönünk. Ez fontos a gyermekek mentális és testi egészségének megőrzése szempontjából, mivel ezek a feladatok a waldorf pedagógia lényeges elemei. Ha ismét folytathatjuk a munkát személyesen az óvodai közösségünkben, sokkal gördülékenyebben kapcsolódunk be a folyamatokba. Ez azért is fontos, mert ritmusokra építjük az életünket, így az évkör változásait, ünnepeit minden téren követni tudjuk, együtt élünk vele és zökkenő mentes a haladás ezen az úton.

Az óvoda nevelői testülete, amit lehet azt „homeoffice”-ban végzi, amit nem, azt az óvodában, figyelve arra, hogy egyszerre két főnél többen nem tartózkodhatnak az épületen belül.

Tamási Waldorf Alapítványi Óvoda nevelő testülete 

Tamási, 2020. április